Header Photo
3-værelses lejlighed i Cola di Lazise

 
Marcuspladsen i Venedi     Rialtobro & Gondol i Venedi      Tignale


 


 
 
 
 


I nærheden af ferielejlighederne i Cola di Lazise finder du...

Ferielejligheden i Cola er et fremragende udgangspunkt for udflugter til børnevenlige forlystelsesparker, vinmarker, høje bjerge, borge samt betydningsfulde kulturbyer, som kan nås på kort afstand herfra.

Galleri til inspiration:

Anbring markøren på det ønskede motiv for at få en let forstørret udgave og en forklarende tekst.
Anbring markøren på det ønskede motiv for at få en let forstørret udgave og en forklarende tekst. Cola di Lazise. Landsbyen er placeret på en lille høj, hvor kirken og bygningerne omkring den gamle borg dominerer landskabet. Cola di Lazise.Centrum i byen hvor lejlighederne er beliggende, består af små gader ofte med kampestensmure. Overalt i byen ses kirken og de karakteristiske cypresser omkring den. Colá di Lazise er "verdensberømt" i Norditalien på grund af de 37°C termiske kilder i Parco Termale del Garda. Vandet i den 5000 m2 store sø udskiftes i løbet af kun 2 døgn og har helsegivende effekt. Lej en cykel - og oplev landskabet ved Gardasøen på utraditionel vis!
Los Locos Bikeshop er beliggende på hovedgaden ca. 200 meter syd for Byporten i Lazise.
Lazise. Byporten i Lazises ringmur (bygget i 1100-tallet) er byens vartegn. I de små gader inde bag middelaldermurerne er etableret et moderne butik og restaurantmiljø. Lazise. Lazise bag murene er på mange Gardasø-turisters top 10 liste. Havnen i Lazise er byens naturlige centrum omgivet af cafe'er og restauranter. Lazise. På luftfoto ses Lazises bymur og det 5-tårnede Scaligero borgkompleks tydeligt. Spiazzi. Overalt i landskabet omkring Gardasøen er der borge, slotte og andre kulturbygninger. Valfartskirken Madonna di Corona ved Spiazzi, beliggende på en klippehylde 700 m. over dalen, er absolut seværdig. Borghetto. 15 km. nede ad floden Mincio, syd for Gardasøens udløb ligger Borghetto. En 1000 år gammel bro og en idyllisk bebyggelse ved floden danner basis for stedet hvor 'Honnymoon' afholdes. Mantova. Palazzo Te i Mantova har en enestående samling af ofte dristige og erotiske fresker på loft og vægge. I loftet i en af gæstesalene ses gudernes kamp fra en lidt utraditionel vinkel. Veja. I Valpolicella-landskabet nord for Verona blandt vinranker og frugttræer ligger adskillige naturparker. Blandt mange vandfald mm. ses også den fascinerende naturbro P.te de Veja. Verona. Fra Det romerske Teater og tilhørende Arkæologiske Museum konkurrerer udsigten med museumssamlingen. Anlægget benyttes stadig, 2000 år efter opførelsen, til teaterforestillinger. Verona. Amfiteateret Arena er det 2. største i Italien og benyttes stadig til at underholde folket. Der er konstant opbygning af sceneanlæg mm. i forbindelse med store operaopsætninger og internationale rock koncerter. Venedig kan besøges på en en-dags-tur. Men en overnatning giver mulighed for et par morgentimer, alene med byen... Venedig. Om formiddagen, inden venezianerne holder siesta og inden turiststrømmen tager til - opleves byen bedst. Venedig. Canal Grande er Venedigs hovedfærdselsåre. Kanalbusser og Gondoler er vigtige trafikmidler i byen hvor al transport foregår med både. For børn: Syd for Lazise få km. fra Colá ligger Gardaland - Italiens største forlystelsespark. Delfinarium, Vandland, rutschebaner, mm. For børn: CanevaWorld ved Lazise byder på mange forskellige forlystelser. Bl.a. vandland med flere rutschebaner, middelaldershow med ridder duel, Rock Star Cafe. For børn: MovieStudios er en speciel afdeling af CanevaWorld med underholdende demonstration af klassiske scener fra filmens verden: Terminator, Rambo, Zoro mm. Spektakulære stunt shows.


Temaparker

Canevaworld - Lazise sul Garda (3 km)
Adresse: Via Fossalta, 1 - Lazise sul Garda VR - Tlf.: 045.6969900
En af de største vandparker i Europa: Kæmpe bassinger, rutchebaner, lege pools, aqua-akrobatiske shows. Her kan man sagtes få en hel dag til at gå i sol og vand.
Internet: www.canevaworld.it

Movieland - Lazise sul Garda (3 km)
Adresse: Via Fossalta, 1 - Lazise sul Garda VR - Tlf.: 045.6969900
Underholdningspark med Studio-områder og 5 aktive scener der gengiver episoder fra kendte film.
Spids middag midt i en Ridderturnering med Ridder-menu.
Internet: www.canevaworld.it eller http://www.youtube.com/user/CanevaworldResortTV

Gardaland - Castelnuovo del Garda (4 km)
Adresse: Via Ronchi - 37014 Castelnuovo Del Garda VR - Tlf.: 045.6449777
Den største underholdningspark i Italien. Næststørst i Europa (efter EuroDisney) . Her er mulighed for at afprøve alverdens forlystelser fra hyggelige karruseller til de vildeste rutsjebaner. ”Il Palablu” tre store vandbassiner med Delfinshow. Fantasy Kingdom, der er et stort område for især de yngste gæster, med masser af forlystelser og underholdning fra sjove fantasidyr.
Internet: www.gardaland.it

Parco Natura Viva - Bussolengo (6 km)
Adresse: Loc. Figara, 40 - 37012 Bussolengo VR - Tlf.: 045.7170113
En ZOO-park med mange dyr, der bliver passet i naturtro omgivelser. I parken finder man et safari område på godt 240.000 m². På en 7 kilometer lang vej, kan man i egen bil kører gennem den Afrikanske savanne og på meget tæt hold observere de vilde dyr. I samarbejde med store europæiske sammenslutninger beskæftiger parken sig med de dyrearter, som er truet af udryddelse. Parken indeholder flere tema-opdelte områder: Sågar også en Dinosauruspark med modeller af dino'er i ægte størrelsesforhold.
Internet: www.parconaturaviva.it

Park Jungle Adventure - San Zeno di Montagna (22 km)
Adresse: Strada per Lumini - Pineta Sperane - 37010 San Zeno di Montagna VR - Tlf: 045.6289306
Klatrepark: I Jungle Adventure parken er det gæsten selv som er i centrum! Kravl som Tarzan gennem trætoppene. Tov og glidebaner på forskellige sværheds- og oplevelse niveau.
Internet: www.jungleadventure.it

Parco Termale del Garda / Villa Dei Cedri S.p.a. - Cola di Lazise (Lige udenfor døren - ½ km)
Adresse: Via Madonna, 21a - 37017 Lazise VR - Tlf.: 045.7590988
Mellem cypresser og århundrede år gamle bøgetræer er termiske kilder (37°C) grundlaget for en pragtfuld park med varmvandssøer.
Som en del af den termale parks tilbud er der en veludbygget wellnes afdeling i Villa Dei Cedri S.p.a. .
Internet: www.parcotermaledelgarda.it/

Aktiviteter i Colá, Lazise og resten af regionen

I det følgende er aktiviteter i det lokale område nævnt først. Derefter beskrives udflugtsmål mod nord (langs søen) og i en bue med retning nord-øst-syd således at de evt. kan sammenpakkes til en praktisk udflugt:
God fornøjelse !

Stranden ved Gardasøen (1½ km)
Ikke langt fra ferielejlighederne er der tilgang til gardasøens børnevenlige strand. Der er 3 km. til "hovedindgangen" ved p-pladserne ved Lazise by. Hvis det kan lykkes at snige sig ned til stranden gennem campingpladserne ved Gardasøvejen N249 er der kun 1-1½ km.

Byerne langs Gardasøen (3 - 160 km)
Lazise, Bardolino, Garda, Torri del Benaco, Brenzone, Malcesine, Torbole, Riva del Garda, Limone sul Garda, Gargnano, Toscolano Maderno, Gardone Riviera, Salo, Desenzano del Garda, Peschiera del Garda og Sirmione...
Som en perlekæde rundt om gardasøen ligger byerne og er alle et besøg og en kop kaffe på havnepromonaden værd.
Lazise centrum er omgivet af en 1000 år gammel ringmur som gør byen, havnen og søpromonaden til en bilfri og fredfuld oplevelse (måske lige bortset fra de andre turister...)
Som måske den smukkeste (og historiske mest interessante) kan fremhæves Sirimione. Karekteristisk beliggende på en halvø i den sydlige del af søen ca. 15 min. kørsel fra ferielejlighederne i Cola.

Gardasøen fra vandsiden (3 km - Lazise)
Som dansker og med sømandsgener i arv, kan det være at Gardasøen ikke synes af noget særligt. Med udsynet fra et soldæk på en båd på søen mellem de høje bjerge er noget særligt. Flere bådselskaber har regelmæssig rutetrafik på søen (sågar også bilfærger). Som alternativ til biltrafik kan man sejle på kryds og tværs af søen og besøge dens hyggelige byer ved at tage rundt med de små færger. Alt efter temperament kan man bruge hele og halve dage på vandet.
Billetter købes på havnen i Lazise. Info. hos turistbureauet i Lazise.

Mobile markeder (3 km - Lazise)
Flere compagnier af rullende markedspladser rejser mellem byerne i regionen. Både folkelivet og varerne er et besøg værd. I flere af "Gardasø-byerne" er de lokale butikker tilpasset turiststrømmens behov i et omfang, så det er hos de rullende butikker at de lokale handler.
- Marked i Lazise er onsdag morgen.
- Marked i Bardolino er torsdag.
Se tidsplan Markets on lake garda

Museo dell' olio di Oliva (6 km)
Adresse: Via Peschiera 54 - 37011 Cisano (VR) Tlf.: 045.6229047
Olivenproduktion fra landdistrikternes håndværk til industriel teknologi kan ses på live-udstilling og film. Stor butik med salg af produktion og specialiteter. Olivenmuseum er en del af Oliemølle Cisano del Garda.
Internet: www.museum.it

Museo del Vino (7 km)
Adresse: Via Costabella 9 - 37011 Bardolino (VR) Tlf.: 045.6228331
Vinhuset Zeni har et levende og informativt museum i tilknytning til vinhuset Cantina F.lli Zeni tæt ved Bardolino.
Det lille museum er opdelt i tematisk afdelinger, hvor de komplekse produktions-processer beskrives. Fra dyrgning af vinstokke, jordbearbejdning, vandingssystemer, druehøst påfyldning af vin på flasker ect. Rundturen blandt vinproduktionens historiske redskabet afsluttes i ”vinoteca” hvor der er mulighed for smagsprøver og køb af vinhusets produkter
Internet: www.zeni.it

Bardolino vindistrikt (0 - 12 km)
Ferielejlighederne i Cola di Lazise er beliggende indenfor Zona del Bardolino DOC Clasicco og et par af de lokale producenter sælger vin og andre gård-produkter direkte fra egen gårdbutik (smagsprøvning i bekvem gåafstand!).
Det kan stærkt anbefales at køre op i bakkerne nord for Cola de Lazise i Bardolinos bagland og gøre sine egne opdagelser i Bardolino distriktets mere end 70 vinhuse. Start eventuelt udflugten (vinrejsen) med et besøg i museum’et på Zeni’s historiske hovedkvarter i Bardolino.
Internet: Strada del Vino - Bardolino (Associazione Strada del Vino Bardolino)
Se også fanebladet Vin

Ca'degli Ulivi Golf (13 km)
Adresse: Via Ghiandare, 2 - 37010 Marciaga Castion di Costermano (VR) Tlf.: 045.6279030 
Der er adskillige golfbaner indenfor rækkevdide af ferielejlighederne. Således også Ca'degli Ulivi Golf: Åben hele året, alle dage, 18 huller, par 72, op til 6052 m
Banen har en vidunderlig panoramisk udsigt
Internet: http://www.golfcadegliulivi.it/ og http://www.1golf.eu/en/club/ca-degli-ulivi-golf/

Monte Baldo og svævebanen fra Malcesine (33 km )
Adresse: Via Navene, 12 - 37018 Malcesine (VR)
Betagende svævebane fra Malcesine til Monte Baldo som byder på panoramiske vandrestier og mageløs udsigt udover Gardasøen - Cykler kan medbringes! På en klar dag kan man se til Mont Blanc i Frankrig og Appeninerne mod syd.
Internet: http://www.funiviedelbaldo.it/

Madonna della Corona - Spiattzi - (34 km)
Adresse: Localita' Santuario, 1 - 37020 Ferrara Di Monte Baldo (VR) Tlf.: 045.7220014‎
Et refugio og en lille kirke der er beliggende på en klippehylde 774 meter over dalbunden.
Kan enten besøges fra Spattzi med bus eller fodtur ad udsigtsfuld sti langs bjergvægen (det tager ca. 15 min). Alternativt er der adgang ad den gamle pilgrim-sti fra Brentino (1½ times vandring, 600 højdemeter). Herfra er der organiseret tur hver lørdag kl. 15:00 med messe i kirken efter opstigningen.
Internet: www.madonnadellacorona.it

Valpolicella vindistrikt (12 km)
Ikke alene produceres der fantastisk velsmagende vin i Valpolicella. Her findes også nogle af verdens flotteste vinmarker. En køretur i dalene som udgør vindistriktets Classico-område er ubeskrivelig smuk. En god handel kan måske også gøres. Fra ferielejlighederne i Cola di Lazise er der ca. 15 km til Sant' Armborgio di Valpoliciella - Porten til Amarone-land.
Valpolicella betyder "Dalen med de mange kældre", Ud over at være verdenskendt for sine dejlige vine, er Valpolicella også kendt for dens mange stolte villaer i veneziansk stil, og ligeledes for områdets marmor.
Internet: www.consorziovalpolicella.it (Consorzio per la Tutela dei Vini Valpolicella)
Se også fanebladet Vin

Parco delle Cascate - Molina (20 km)
Adresse: Via Bacilieri,1 - 37020 Molina VR Tlf.: 045.7720185 (Turistkontoret i Molina)
Vandfaldsparken/vandfaldsstien i Molina er en del af det store naturreservat i Lessina bjergene. ½, 1 eller 2-timers vandreture fører gæsterne langs floden og udsigtspunkter.
Vandfaldsparken er er beliggende sydøst for Molina i Accarole og dækker 80.000 m²
Internet: www.parcodellecascate.it

Ponte di Veja - (42 km)
Località Ponte di Veja - 37020 Sant'Anna d'Alfaedo VR
I Valpolicella-landskabet nord for Verona blandt vinranker og frugttræer ligger adskillige naturparker. Blandt mange vandfald mm. ses også den fascinerende naturbro P.te de Veja.
Internet: www.pontediveja.com

Parco Naturale Regionale della Lessinia - (60 km)
Adresse: Contrada Maso Di Sotto, 8 - 37028 Rovere' Veronese (VR), Tlf.: 045.6516028
Den store regionale naturpark i Lessinia-bjergene (100 km²) er et eldorado for besøgende med hang for udsigtsfulde vandrestier, udfordrende mountainbikeruter eller ridestier. Ideal for turister på udkik efter en autentisk kontakt med naturen og med vidnesbyrd for menneskelige aktiviteter i bjergene. Besøg eks. Molina vandfaldene, det Geopaleontologiske Museum i Camposilvano, Fossil museum og "Pesciara di Bolca".
Internet: www.lessiniapark.it

VERONA (20 km)
Regionens hovedstad. Romeo og Julies by. Rig på middelalder bygninger og lævn fra Romerriget. Veronas midtby er med på UNESCO's liste over verdens kulturarv: Anses for at være det 4. mest betydningsfulde kultur og historiemonument i Italien (efter Rom, Firenze og Venedig) Piazza Bra' med Italien næststørste Arena, Piazza delle Erbe, Tomba di Giulietta, Castelvecchio, Arche Scaligere, Basilica di S.Zeno, Castel S.Pietro og Teatro Romano. Bygninger, pladser og monumenter som alle er vidnesbyrd om Veronas betydning som driftig by og stor kultur.

Arena di Verona - Verona (20 km)
Adresse: Via dietro Anfiteatro 6b - 37121 Verona (VR) Tlf.: +39 045.8005151 (billet bestilling)
Arena har ballet- og operaforestillinger fra juni til 31. august.
Der er noget helt særligt over en operaforestilling under åben himmel. Og i Arena i Verona er det ikke blot et fantastisk skue, men stemningen kan ikke sammenlignes med andre teatre. Her i den gamle antikke romerske arena er dét at høre opera, en ekstraordinær oplevelse, hvor arenaen en varm sommeraften byder på et minde der rækker langt ud over det sædvanlige.
Internet: www.arena.it

Teatro Romano og Museo Archeologico - Verona (25 km)
Adresse: Rigaste Redentore, 2 - 237129 Verona, (VR) Tlf.: +39 045.8066485 (billet bestilling)
På det "Roman Theatre" nedenfor det Arkæologiske museum afholdes sangforestillinger og balletter.
Internet: teatro-romano

Fiere di Verona - Verona (25 km)
Adresse: Fiere di Verona, V.le del Lavoro, 8 - 37135 Verona (VR) - Tlf.: +39 045 8298111
International Messe Organisation. En bred vifte af udstillinger indenfor Motorcykler, Biler, Bolig, Kunst og ikke mindst Mad & Vin. Således VinItaly som er Italiens største vinmesse - med adgang for private!
Internet: www.veronafiere.it

Borghetto - Valeggio sul Mincio (16 km)
Adresse: Via Raffaello Sanzio - 37067 Valeggio sul Mincio (Parkering)
10 km. nede ad floden Mincio, syd for Gardasøens udløb ligger Borghetto . En middelalder bro, som bærer præg af at havde været en vigtig bastion under Napolionskrigen, samt en idyllisk bebyggelse ved floden. Park Sigurtà er også beliggende tæt ved Borghetto.
Internet: www.valeggio.com/

Parco Giardino Sigurtà - Valeggio sul Mincio (15 km)
Adresse: Via Cavour, 1 - 37067 Valeggio sul Mincio (VR) Tlf.: 045.6371033
600.000 m² park er udlagt med arkitektonisk præcision og rummer dog autentisk smukke oplevelser med høje træer og blomsterbede i harmoniske omgivelser. Blandt de naturlige attraktioner er et kæmpestort egetræ, den medicinske urtehave samt flere dekorative søer. Det økologiske anlæg rummer også betagende blik udover åbne vider. Parken er særegen og beskrives af berømte internationale botanikere som en af verdens mest ekstraordinære parker.
Internet: www.sigurta.it

Risproduktion på Po-sletten - (53 km):
Consorzio Per La Tutela Del Riso Vialone Nano Veronese‎
Via Battisti Cesare, 3, 37063 Isola della Scala (VR)
Hvis du vil noget med ris eller risotto er det Isola della Scala som skal besøges. Restaurenter med ris som speciale. Sågar en hel ris-festival!
Internet: www.fieradelriso.it

Mantova - (60 km)
Rig på kulturskatte fra perioden op gennem middelalderen. Mest iøjnefaldende er: Palazzo Ducale, Palazzo Te, Piazza Sordello, Piazza delle Erbe, Sant'Andrea, casa del Mantegna... kun 60 km. væk.

Venedi - (150 km)
Når man er på de her kanter, kan et besøg i Venedig næsten ikke undlades.
Der er ca. 150 km. fra Gardasøen til Venedig og med lidt velvilje kan et oplevelsesrigt ophold i "øsamfundet" klares på en enkelt dag - uden overnatning.
Det kan varmt anbefales at benytte IC-toget fra Peschiera. Det tager knap to timer at blive kørt direkte til banegården Santa Lucia ved Canal Grande i selve Venedig. At tage turen i egen bil vil koste motorvejsafgift samt betydelige omkostninger på parkeringsanlæggene udenfor Venedig.
Besøg Venedi før end adgangen begrænses/reguleres. Der findes intet lige: Piazza S.Marco, Palazzo Ducale, Ponte di Rialto, Gallerie dell'Accademia, Lido, Murano og Torcello, Canal Grande i gondol!

En slentretur langs markskel og stier i markerne rundt om Cola di Lazise kan også byde på store oplevelser.
En lille markvej 50 meter fra lejlighederne og tidspunktet omkring solnedgang er et rigtig godt udgangspunkt!